Ağustos 2014’te Sincar’a düzenlenen saldırılar yüzünden yerinden edilmiş Ezidi’leri kapsayan Acil Yardım  Programımızı Batman’da tamamlamamızın ardından Hayata Destek olarak, bölgedeki desteğimizi sürdürüyoruz. Şubat ayından itibaren Batman’da çadır kentte yaşayan Ezidi’ler için Psiko-sosyal destek ve kışa hazırlık yardım programı başlatıyoruz.

Hayata Destek olarak, Psiko-sosyal destek ve kışa hazırlık programını duyurmak ve kutlamak için tanışma festivali düzenledik. Tanışma festivali’ne kadınlar, çocuklar ve gençler katıldı.Gün boyunca süren kadınlara yönelik takı atölyesi, çocuklar için yüz ve el boyama, maske yapma, yaşlılar ve erkeklere yönelik sohbet aktivitelerinde Çadır kent sakinleri moral buldu, çocuklar oyunlarla güzel bir gün geçirdi.

Bölgede yaşayan Ezidi’lerle yapılan görüşmelerin ardından, yeni yardım programımıza Ezidi nüfusunun en çok talep ettiği kışlık kıyafet dağıtımı, çadır ve kamp alanının kış şartlarına uygun hale getirilmesine içinde çeşitli aktivite ve atölye çalışmalarının yapılacağı rehabilitasyon çadırlarının kurulmasına odaklanıyoruz.

Arşiv

Bültenimize Üye Olun

    crossmenuchevron-downarrow-left