Mart 2011'de neredeydiniz; hayatınız nasıldı, neresindeydiniz? O tarihlerden bugüne hangi yollardan saptınız, kaç dönemeç geçtiniz, nasıl yollar kat ettiniz? Bu sorular şüphesiz hepimiz için dramatik. Fakat cevapları bazılarımız için daha yakıcı.

Savaşın başından bu yana kimileri, en zorlu koşullara göğüs gererek kendi yollarını adımlıyor.

Suriye Savaşı 2011'de bugün patlak verdi. O tarihten bu yana, ülkede yaşayan 22 milyon insanın yarısı can güvenliği nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldı. Onların arasından, sadece evini değil, savaş yüzünden ülkesini de arkasında bırakmak durumunda kalan 5,5 milyondan fazla Suriyelinin neredeyse 4 milyonu bugün bizimle yaşıyor, yepyeni bir hayat trafiğine ayak uydurmaya çalışıyor.

Savaşın 9. yılına girmesi vesilesiyle hazırladığımız #Geleceğinİşaretleri serimizde, mültecilere dair bugünden bilgilendirmeler, yanlış bilinenlere dair düzeltmeler ve gelecekten uyarılar ulaştıran levhalarla karşılaşacaksınız. Çünkü bize göre, olacaklar, neredeyse hâlihazırda olanlar kadar açık. Bugün yaşananlar, aslında yarın yaşanacakların açık göstergeleri, ya da hiç değilse tohumları. Asyalı filozoflardan atalarımızın sözlerine, insanlık durmadan tekrar ediyor: Ne ekersek onu biçiyoruz. Tam da bu yüzden bugünü iyi bilmemiz, #Geleceğinİşaretleri'ni iyi okumamız gerek.

Hayata Destek olarak biz, bu insanlık krizini, en başından beri, siyaset-üstü bir anlayışla değerlendiriyor; mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişebilmeleri için çalışıyoruz. Hasarsız bir geleceğin, ancak dostluk sinyalleri, acelesiz yol tarifleri, nazik öncelik verişler ve kör noktalara dair farkındalıkla, hatta soğuk ve yağışlı bir gecede gözümüzü kırpmadan verdiğimiz desteklerle, kısaca gösterdiğimiz yoldaş tutumla inşa edileceğini düşünüyoruz.

İnsanlık hareket ediyor, hepimiz yoldayız. #Geleceğinİşaretleri’ni hızla geçmeyin, onları takip edin ve okuyun. Dahası huzurlu bir gelecek için bagis.hayatadestek.org adresinden hayata destek olun. Çünkü #BeraberBirGelecek #HepimizeİyiGelecek.

Arşiv

Bültenimize Üye Olun

    crossmenuchevron-downarrow-left