2011'de patlak veren Suriye Savaşı sebebiyle 5,5 milyon kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bugün yüzde 70'i kadın ve çocuk, 3,5 milyondan fazla Suriyeli, kayıpları ve umutlarıyla hayata devam etme gücünü, Türkiye'de, dilini bile bilmedikleri bu ülkede, buluyor.

Oysa hepimiz, duygularımız, isteklerimiz ve mücadelemizde insan olmanın dilini paylaşıyoruz. Üstelik bazen tamemen aynı kelimeleri kullanıyor, #AynıDiliKonuşuyoruz. Dedelerimiz ve ninelerimiz -daha geçen ay soyağaçlarımızda gördüğümüz- göç yollarını aştıkça, seslerin birbiriyle tanıştığını, kelimelerin birbirine karıştığını biliyoruz.

Suriye Savaşı'nın 8. yılında, size hazırladığımız bulmacanın doğru cevaplarını, kapı komşumuzla paylaştığımız ortak kelimelerden seçtik. Çünkü bize göre, beraber tadını çıkardığımız, barış içinde bir gelecek, ancak ortak noktalarımızı benimsediğimizde gelecek. Mülteci olmak, günümüz dünyasında hepimizin başına gelebilecek bir insanlık hâli. Bugün, mülteci olmanın -bu bulmacada gizlenen- zorluklarına çözüm üreten kalem sizin elinizde olacak, çözüm sizin kaleminizden çıkacak. Üstelik önemli olan harekete geçmek olduğu için, bulmacanın sonunda sizi hayata destek olmaya davet eden sesimizi duyacaksınız.

Şimdi, kalemi elinize alın (ya da klavyenizi yaklaştırın) ve sahip olduğunuzu düşündüğünüz her hakkı (ve şeyi), size sunulduğunu düşündüğünüz her imkanı, bütün insanlar için isteyin. Hayata kaleminizle destek olun. Kullandığınız 'kalem' kelimesinin de Arapça kökenli bir olduğunu düşünüp gülümseyerek...

BULMACAYI DİJİTAL ORTAMDA ÇÖZEBİLİRSİNİZ.
Bulmacayı online olarak çözmek için tıklayın

Arşiv

Bültenimize Üye Olun

    crossmenuchevron-downarrow-left