mezardeniz

“Bizi denizden korumak istiyorsanız, karada onurumuzun korunmasını sağlayın”

 - Genç bir  mülteci

Suriye’deki savaş yakın tarihte insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük insani krizlerden biri. Can kayıpları, yıkımların yanı sıra savaş yüzünden milyonlarca Suriyeli bugün vatanlarından uzakta, mülteci... Onlar için savaş kadar savaştan kaçmak için çıkılan yol da bir trajediyi tanımlıyor. Nihai hedef, Avrupa. Hayal, onurlu bir yaşam. Fakat biliyoruz ki bu hayale erişmek hiç de kolay değil.

Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken Ege ve Akdeniz’de yaşamını yitiren Suriyeli mültecilerin sayısı 4000’in üzerinde. Deniz bugün de birçok mülteciye mezar olmaya devam ediyor.

Bu ölümlerin olağanlaşmaması için Hayata Destek Derneği olarak yanı başımızda yaşanan yıkımı ve doğurduğu sonuçları kamuoyu gündeminde tutmayı, beraberinde mülteci destek programımızı güçlendirerek daha çok mültecinin hayatına destek olabilmeyi hedefliyoruz.

Buradan hareketle, TBWA\ISTANBUL ile bir iş birliğine başladık. Denizi geçmeye çalışırken yaşamını yitiren binlerce mültecinin anısına, suyun üzerine anıt mezarlar yerleştirdik. Mezardeniz adını verdiğimiz bu enstalasyon çalışmasının filmini sosyal medya üzerinden yaygınlaştırma çabasındayız. Filmimiz izleyenleri kampanya hakkında daha detaylı bilgi alabilecekleri mezardeniz.com sitesine yönlendiriyor.

Mezardeniz aracılığıyla, duyarlı herkesi onurlu bir yaşamın hayalini kuran mültecilere destek olmaya çağırıyoruz.

Bu tarafsız çabamız, yaşanan yıkım karşısında ancak okyanusta bir damla... Fakat biliyoruz ki, okyanus bile damlalardan oluşur.

 

Hayata Destek Derneği hakkında: 

Hayata Destek, doğal ve insan kaynaklı afetlerden etkilenmiş toplumların temel haklarına erişimini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bağımsız bir insani yardım derneğidir. Uluslararası insani yardımın temel ilkelerini benimseyen Hayata Destek;  insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hesap verebilirlik prensipleri çerçevesinde faaliyetlerini Türkiye ve çevresi bölgelerde sürdürmektedir.Suriye Krizi’nin başlangıcından bu yana mültecilere koruma ve destek amaçlı  sınır iller ve İstanbul’da geniş kapsamlı insani yardım operasyonları yürütülmektedir. Ayrıca çocuk koruma programı kapsamında çocuk işçiliği ile mücadelede sorumluluk aldığı projelerle etkin rol oynamaktadır. Kurucuları arasında yer aldığı Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) çatısı altındaysa STK’lar arası iletişimi güçlendirici faaliyetlerde bulunmaktadır.

 

Bilgi İçin:

Aslı Arslan / Tel: +90 216 336 22 62 / Email: [email protected]

Çiğdem Usta / Tel: +90 216 336 22 62 / Email: [email protected]

Etiketler:

Arşiv

Bültenimize Üye Olun

    crossmenuchevron-downarrow-left