Mültecilere yönelik koruma çalışmalarında kişi ve kurumların kapasitelerini geliştirmeyi hedeflediğimiz çevrimiçi ücretsiz eğitim programımızın Ekim takvimi belli oldu. Eğitimlerimizde, sizi bilgi ve deneyimlerimizi paylaşarak beraber öğrenmeye davet ediyoruz!
- Eğitimlerimizde katılımcı sayısı 30 kişiyle sınırlıdır. Katılımcılar başvuru tarihine göre önceliklendirilecektir. Kontenjan dolması durumunda başka bir tarihte verilecek aynı başlıklı eğitim için sizinle iletişime geçilecektir.
- Eğitimlerimize şu illerden katılımcılar kabul edilecektir: Batman, Diyarbakır, İstanbul, Mardin, Mersin, Şanlıurfa.
Eğitimlere kaydınızı aşağıdaki adreslerden yapabilirsiniz:
18 Ekim 2022 (13.30-16.30), Çocuk Koruma Eğitimi ➝
25 Ekim 2022 (10.00-13.00), Mülteci Hukuku Eğitimi ➝
Eğitimlerimiz
Çocuk Koruma
Eğitimin amacı, temel düzeyde çocuk koruma ile ilgili bilgi sağlanarak çocuk korumanın anaakımlaştırılması ve güvenli yönlendirmelerin güçlendirilmesidir. Eğitimde çocuk, çocuk koruma, korunma ihtiyacı olan çocuk gibi temel kavramlar; çocuk korumanın temel ilkeleri, çocuğun korunma hakkının yasal dayanakları, çocuk koruma sistemi, güvenli ve etik yönlendirme mekanizmaları konuları ele alınır.
Mülteci Hukuku
Bu eğitimde Ulusal ve Uluslararası pozitif hukuk metinleri temelinde iltica hakkı, geri gönderme yasağı ve mülteci hukukunun temel ilkeleri anlatılır. Geçici Koruma Yönetmeliği’nin güncel hali, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ele alınır.
* Hayata Destek, mültecilere yönelik çalışmalarda kapasite geliştirmeyi hedefleyen bu eğitimleri, Almanya merkezli insani yardım kuruluşu Diakonie Katastrophenhilfe’nin uygulayıcı ortağı olduğu ve Avrupa Birliği İnsani Yardım Kurumu tarafından finanse edilen proje kapsamında yürütmektedir.
Yazıyı okuduğunuz ve buraya kadar geldiğiniz için teşekkürler. Şimdi hazır buradayken hayata destek olabilirsiniz.