Hayata Destek Derneği olarak, BM Mülteci Örgütü (UNHCR) tarafından desteklenen Kooperatif ve Sosyal Girişimlere Yönelik Destek Programı kapsamında düzenlediğimiz etkinlik serisini, geçen hafta verimli paylaşımların yer aldığı buluşmayla tamamladık. Sürdürülebilirlik konulu serinin ikinci ve son etkinliği hibrit formatla düzenlendi. Bu etkinlikte, kurumsal sürdürülebilirlik konseptini farklı perspektiflerden ele alarak dijital dönüşüm süreçlerini tartıştık.

Etkinliğe, destek programı yararlanıcı kuruluşları, kooperatifler ve sosyal girişimler ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını Hayata Destek Derneği İstanbul saha ekibi yaptı, ardından proje danışmanı Genç İşi Kooperatif moderatörlüğünde sunumlara yer verildi. Genç İşi Kooperatif’ten Eda Kayadibinlioğlu, dijital dönüşümün topluluklara erişim, kişiselleştirilmiş deneyimler ve sosyal etkiyi artırma açısından önemini vurguladı ve sözü konuk konuşmacılara devretti.

TechSoup'tan Yaren Balcı, sivil toplum örgütlerinin teknolojiye erişimini destekleyen çalışmalarını detaylandırdı, özellikle yazılım bağışı programlarından kooperatiflerin nasıl faydalanabileceğini paylaştı. Habitat Derneği’nden Uğurcan Top, Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında yürütülen Emekten Sepete Kadın Kooperatiflerini Destekleme Programı’nda edindikleri dijital dönüşüm deneyimlerini sundu. Program yararlanıcısı Demeter Kooperatifi kurucu ortağı Baha Sağkol, kurumsal gelişim süreçlerini paylaştı ve e-ticaretteki deneyimlerine odaklandı. FAO'dan (Gıda ve Tarım Örgütü) Çağatay Çebi ise Hep Yerinden adlı e-ticaret platformu projesi deneyimlerini paylaşarak, kooperatiflerin dijitalleşme süreçlerinde alabilecekleri destekleri açıkladı.

Toplantıda deprem bölgesi özelinde yürütülen çalışmalara da yer verildi. Sosyal Zincir’den Naz Sağlam, depremden etkilenen üretici, kooperatif ve KOBİ'leri kamu, özel sektör ve sivil toplumdan satın alma birimleri ile eşleştirmeye çalıştıkları deneyimlerini aktardı. Sağlam, fiyatlandırma, satın alma prosedürleri, belgelendirme, lojistik gibi konularda karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunarak kooperatiflerin alabilecekleri sorumluluklar ve atabilecekleri adımlar olduğunun altını çizdi. Kürsüye son olarak Hepsiburada’dan Duygu Aktaş çıktı, Kadın Kooperatifleri Pandemide E-Ticaret ile Güçleniyor projesini ve çalışma kapsamında sağladıkları destekleri paylaştı. Aktaş, işletmelerin e-ticaret bağlamında yaşadığı problemler ve çözüm önerileri hakkında yaptığı sunumda, iyi örnekleri paylaşarak, sorunlu alanlara dair iyileştirme tavsiyelerini dile getirdi.

Etkinlik, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Etiketler:

Arşiv

Bültenimize Üye Olun

    crossmenuchevron-downarrow-left