Bu 23 Nisan’da 23 Çocuk dileklerini kağıt bir uçağın kanadına yazdı, Meclis’e doğru uçuruyor.
Viranşehir’deki Büşra, Urfa’daki Beşşar, Hatay’daki Muhammed ve diğer 1 milyon Türkiyeli ve yüzbinlerce Suriyeli çocuğun ortak noktası çocuk işçi olmaları.
Hayata Destek Derneği mevsimlik tarımda çocuk işçiliği alanında farkındalık oluşturmak ve mücadele etmek için 2012 yılında Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil kampanyasını başlattı. Son dört yıldır yürüttüğü önemli çalışmalarını büyüterek birçok sektörde çalışmak zorunda olan Suriyeli çocukları dahil etti.
İstanbul Küçükçekmece, Hatay Narlıca, Şanlıurfa Haliliye ve Şanlıurfa Viranşehir Hayata Destek Evleri’nde Türkiyeli ve Suriyeli çalışan çocuklara için yapılan psikososyal destek çalışmaları ve okul dışı eğitimlerle çocukların duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, haklarına dair bilgilendirmek ve okuldan kopmamalarını sağlamak hedefleniyor.
Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil kampanyası, çalışan çocukların sesini duyurmak, onların hayatlarını ve hayallerini paylaşmak, yalnızca çocuk olmalarına fırsat verildiğinde başarabileceklerini gösterebilmek için bu 23 Nisan’da 23 Çocuk’tan gelen mektupları Meclis’e taşıyor.
Fındık bahçelerinde, pamuk tarlalarında, fabrikalarda, atölyelerde kısaca her alanda çok zor şartlarda çalışan 23 çocuk, hayatlarının gerçeğini, hayallerini ve dileklerini kağıt uçakların kanatlarına yazdı, Meclis’e doğru uçuruyor. Onlar, her 23 Nisan’da emanet edilen yüksek makamlara oturup bir günlüğüne büyük olmak yerine, aslında oldukları gibi sadece çocuk olmayı istiyor.
Hayata Destek Derneği, Milletvekillerini sorumluluklarını yerine getirmeye ve çocuk işçiliği sorununa çözüm üretecek politikaları hayata geçirmeye çağırıyor. Çünkü Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil!
Mektuplara buradan ulaşabilirsiniz.
Yazıyı okuduğunuz ve buraya kadar geldiğiniz için teşekkürler. Şimdi hazır buradayken hayata destek olabilirsiniz.