Hayata Destek Derneği, Şanlıurfa’da kalkınma temelli yürütmeye başladığı geçim kaynağını destekleme projesinde ilk dönemi tamamladı
Hayata Destek Derneği 2012 yılından bu yana yürüttüğü Mülteci Destek Programı kapsamında yeni bir proje hayata geçirmeye başladı. Eylül ayından bu yana devam eden geçim kaynağını destekleme projesinde Dernek, mültecilere yönelik kısa dönemli destek faaliyetlerinin çerçevesini genişleterek uzun vadeli iyileştirme çalışmalarını da programına dahil etmiş oldu.
‘Geçim Kaynağı, Yaşam Kaynağı’ sloganından hareketle proje kapsamında katılımcılara, kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı olacak meslek kurslarından yararlanma imkanı sunuluyor. Projenin ilk hedefi, kamp dışında yaşayan Suriyelilerin ve ev sahibi nüfustan hassas kesimlerin mesleki beceriler edinmelerini sağlamak. Öngörü ise kursları başarıyla tamamlayarak resmi sertifikalar edinen katılımcıların istihdama katılımlarını kolaylaştırmak.
Şanlıurfa’da 100 katılımcı ile başlayan kalkınma odaklı projede ilk dönem tamamlandı. Yerel ihtiyaçlara cevap vermesi öngörülerek hazırlanan 200 saatlik mesleki eğitim kurslarının başlıkları şöyle; ev tipi klima kurulumu, doğalgaz iç tesisatı kurulumu, gaz ile çalışan aletlerin bakım ve onarımı, su tesisat işçiliği.
Şanlıurfa Valiliği desteği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen mesleki eğitim kurslarında ilk dönemi Suriyeli ve yerel halktan 100 katılımcı başarıyla tamamladı ve resmi sertifika hakkı kazandı. Sertifikaların teslim edileceği kokteyl, 7 Ocak Cumartesi günü saat 16:30’da, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek.
Hayata Destek Derneği hakkında:
Hayata Destek, doğal ve insan kaynaklı afetlerden etkilenmiş toplumların temel haklarına erişimini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bağımsız bir insani yardım derneğidir. Uluslararası insani yardımın temel ilkelerini benimseyen Hayata Destek; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hesap verebilirlik prensipleri çerçevesinde faaliyetlerini Türkiye ve çevresi bölgelerde sürdürmektedir. Suriye Krizi’nin başlangıcından bu yana mültecilere koruma ve destek amaçlı sınır iller ve İstanbul’da geniş kapsamlı insani yardım operasyonları yürütülmektedir. Ayrıca çocuk koruma programı kapsamında çocuk işçiliği ile mücadelede sorumluluk aldığı projelerle etkin rol oynamaktadır. Kurucuları arasında yer aldığı Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) çatısı altındaysa STK’lar arası iletişimi güçlendirici faaliyetlerde bulunmaktadır.
Bilgi İçin:
Aslı Arslan / Tel: +90 216 336 22 62 / Mobile: 0549 769 70 25 / Email: [email protected]
Çiğdem Usta / Tel: +90 216 336 22 62 / Mobile: 0549 769 70 55 / Email: [email protected]
Yazıyı okuduğunuz ve buraya kadar geldiğiniz için teşekkürler. Şimdi hazır buradayken hayata destek olabilirsiniz.