Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum bilincini yükseltmek adına yola koyulan Sosyal Bağış Hareketi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Başladığı günden bu yana farklı alanlarda faaliyet yürüten dört sivil toplum kuruluşuna destek olarak sosyal medyada 16 milyon kişiye erişen ve yüzlerce bağışçı sağlayan hareket, beşinci ayında destek çağrılarını Hayata Destek Derneği için yapıyor.
Hayata Destek Derneği’ne 10 Ağustos Perşembe günü Facebook üzerinden Fonzip veya BKM chatbot altyapılarıyla ya da doğrudan derneğin kendi internet sitesinden bağış yapabilirsiniz.
MarjinalSosyal’in girişimi ve Facebook’un katkılarıyla başlatılan harekette, her ayın ikinci perşembesi bir STK’ya “Sosyal Bağış Günü” olarak adanıyor. Ağustos ayının ikinci perşembesi olan 10 Ağustos’ta bağışlar bağımsız bir insani yardım kuruluşu olan Hayata Destek için toplanıyor.
Afet risk ve etkilerinin en aza indirilmesi için Türkiye ve çevresi ülkelerde, 300 kişilik bir ekiple çalışan Hayata Destek, faaliyetlerinin devamlılığı için dayanışmaya çağırıyor.
Tüm projelerini toplum temelli belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendiren dernek, acil yardım çalışmalarını iyileştirme, yeniden yapılandırma ve katılımcılığı esas alarak tarafsız bir şekilde hayata geçiriyor. Temellerinin atıldığı 2005 yılından bu yana Hayata Destek, acil yardım, su, sanitasyon ve hijyen, koruma, eğitim, geçim kaynaklarını destekleme, kapasite geliştirme, afete hazırlık, risk azaltma ve savunuculuk alanlarında çalışmalar yürütüyor.
“Hayata Destek Evi” olarak isimlendirilen dört toplum merkezi ve Türkiye’nin dokuz ilinde bulunan “Hayata Destek Noktaları” ile Hayata Destek afetten etkilenenlerin uyum içinde yeni bir hayat kurabilmeleri için çalışıyor. Daha fazla insanın hayatına etkili biçimde destek olabilmek için ise bağış desteklerinizi bekliyor.
Hayata Destek Derneği Kurucu Üyesi ve Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu, Sosyal Bağış Hareketi’nin Türkiye’deki bağış bilincini artıracağını umut ettiğini belirterek; “Hayata Destek olarak, tüm insanların eşit hak ve fırsatlara sahip olması gerektiği gibi evrensel bir doğrudan hareketle afetten zarar görmüş herkesin eşit şekilde yardım ve destek alma hakkına inanıyoruz. Bu nedenle toplumdaki dayanışma ve bağışta bulunma bilinci, eşitlik olgusunu birlikte yükseltmemiz için çok önemli” diye konuştu.
‘Hayata Destek Derneği’ ve ‘Sosyal Bağış Hareketi’ için kullanılacak hashtagler; #birinizhepimizicin #sosyalbağışhareketi #hayatadestekolun #hayatadestekoluyorum #hayatadestekol
Sosyal Bağış Hareketi Sosyal Medya Hesapları
facebook.com/sosyalbagishareketi
instagram.com/sosyalbagishareketi
twitter.com/BagisHareketi
#birinizhepimiziçin
İrtibat:
Marjinal Porter Novelli | T: 0212 219 29 71
Ayşe Ekin Gündüz | M: 0533 921 43 53 | [email protected]
Hayata Destek Derneği Hakkında
Hayata Destek, doğal ya da insan eliyle meydana gelen afetlerden etkilenmiş toplulukların temel hak ve ihtiyaçlarına erişimlerini sağlamak amacı ile kurulmuş bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. İran'ın tarihi Bem kentinde yaşanan deprem sonrasında iyileştirme projeleri yürüterek çalışmalarına başlayan Hayata Destek, 12 yıldır Türkiye ve çevresi ülkelerde, afetlerden etkilenen çok sayıda insanın hayatına destek oldu, bugün de olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ‘hayata destek’ olurken çalışmalarını, insanlık, ayrım gözetmeme, tarafsızlık, bağımsızlık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde şekillendirir.
Sosyal Bağış Hareketi Hakkında
Sosyal Bağış Hareketi, başta çocuklar, kadınlar, hayvanlar olmak üzere ihtiyaç sahibi herkese ve doğaya hak ettiği yaşamı sağlayabilmek için mücadele eden, ortaya koydukları ile hepimizin yüreklerini fetheden sivil toplum kuruluşlarını (STK) desteklemek ve sosyal medya dünyasını beğenilerden ve paylaşımlardan bir adım öteye taşımak hayali ile başlatılmıştır. Sosyal Bağış Hareketi, dışarıdan bakıldığında çözümsüz görünen sorunlar karşısında “çaresi var!” diyen, çözüm için inisiyatif alan, çözümü üreten sivil toplum kuruluşlarını desteklemekte, herkesi de bu kampanyayı desteklemeye davet etmektedir. Türkiye’de bireysel bağış bilincini uyandırmak amacıyla her ayın ikinci perşembe gününü ayın sivil toplum kuruluşuna güç vermek, ihtiyaçlarını karşılamak ve onu cesaretlendirmek için “Sosyal Bağış Günü” ilan etmiştir.
facebook.com/sosyalbagishareketi|instagram.com/sosyalbagishareketi|twitter.com/BagisHareketi
MarjinalSosyal Hakkında
Marjinal Porter Novelli tarafından 2016 yılında kurulan MarjinalSosyal; nitelikli kurumsal sosyal sorumluluk hizmetleri üretmek için geliştirdiği özgün araçlarla şirketlerin sosyal ve çevresel yatırımlarına yön verecek sosyal stratejiler çıkarmakta, analizler yapmakta ve proje önerileri hazırlamaktadır. Bünyesinde Sivil Toplum Danışma Merkezi kuran MarjinalSosyal, iş sonucu odaklı yatırımlar planlaması ve uygulanması için tam kapsamlı destek hizmetleri üretmektedir.
www.marjinalsosyal.com |facebook.com/MarjinalSosyal
Yazıyı okuduğunuz ve buraya kadar geldiğiniz için teşekkürler. Şimdi hazır buradayken hayata destek olabilirsiniz.