İnsani yardım kuruluşu Hayata Destek, 2017’de, Mülteci Destek Programı kapsamında 8 ilde bireysel koruma çalışmaları yürüterek, geçici koruma altındaki nüfusun devlet tarafından kendilerine sunulan hizmetlere erişmesini sağladı.  Hayata Destek Noktası adı verilen 9 ofiste, 9 bine yakın mülteciye bireysel koruma desteği sunuldu. Hak ve hizmetler konusunda düzenlenen yaklaşık 900 bilgilendirme ve farkındalık oturumunda ise 11 bin bireye ulaşıldı.

img_9975

Derneğin 2012’den bu yana yürüttüğü Mülteci Destek Programı’nın önemli faaliyet alanlarından biri olan bireysel koruma çalışmaları, 2017’de en geniş kapsamına ulaştı. İstanbul, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da yürütülen çalışmalar, bu yıl Kayseri, Mersin, Adana, Mardin ve Şanlıurfa’nın Akçakale bölgesinde açılan yeni ofisler vasıtasıyla genişletildi. Yıl boyunca, Türkiye’ye sığınan mülteciler için temel hak ve hizmetlerle ilgili bilgilendirme ve farkındalık oturumları düzenlendi. Kamu kurumlarıyla işbirliği içinde, çocuk, yaşlı, engelli ve ağır sağlık problemi olan ihtiyaç sahibi kişilerin hak ve hizmetlere erişimine destek verildi.

img_9821

Hayata Destek’in İstanbul, Adana, Mersin, Mardin, Diyarbakır ve Kayseri’de yürüttüğü, toplam 12 bin kişiye destek sağlanan “Bireysel Koruma” çalışmaları, “Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım” kuruluşu tarafından finanse ediliyor.

Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım

Avrupa Birliği ve üye devletleri, insani yardım konularında dünyada en fazla bağışı yapan kuruluş ve ülkelerdir. Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım kuruluşu aracılığıyla, AB her yıl 120 milyondan fazla çatışma ve afet mağduruna yardım ediyor. Merkezi Brüksel’de bulunan kuruluş, dünyanın dört bir yanındaki ofisleriyle, en kırılgan toplumlara ırk, etnik grup, din, cinsiyet, yaş, milliyet ve siyasi görüş ayrımı yapmadan sadece insani ihtiyaçlar temelinde yardım sağlıyor.

Etiketler:

Arşiv

Bültenimize Üye Olun

    crossmenuchevron-downarrow-left