Katılımcı, demokratik, adil ve sürdürülebilir gelir modellerini güçlendirmek, çok kültürlü yapıların uyumuna katkı sunmak için yürüttüğümüz destek programımızda, yeni ortaklarımızı belirlemek için başvuruları almaya başladık.

Son başvuru tarihi: 7 Mayıs 2023

Programın İçeriği

Hayata Destek Derneği olarak UNHCR desteğiyle yürüteceğimiz, kooperatif ve sosyal girişimlerin desteklenmesine yönelik programımız 2023 yılında da devam ediyor. Program kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren ve bünyesinde yerel topluluklar ile geçici koruma ve/veya uluslararası koruma kapsamındaki mültecileri barındıran kooperatif ve sosyal girişimler bir dizi faaliyet yoluyla desteklenecek. Uygunluk kriterlerine göre belirlenecek organizasyonlara sunulacak destekler kapsamında, gelir getirici faaliyetlerle sürdürülebilirliği artırmaya ve hem teknik kapasiteyi hem de sosyal uyumu güçlendirmeye yönelik birçok aktivite yer alacak. Başvurucuların ihtiyaçları doğrultusunda, çerçevesi birlikte kurulacak desteklerden yararlanacak kooperatif ve sosyal girişimlere, ayni ve nakdi destekler de sağlanabilecek.

İhtiyaç Analizi ve Desteklerin Kapsamı

Destek programına başvurular çevrimiçi alınacak ve ‘Başvuru Rehberi’nde belirtilen uygunluk ve değerlendirme çerçevesine göre analiz edilecek. İlk değerlendirmelerin ardından yapılacak mülakatlar sonucunda, destek programından yararlanacak organizasyonlar belirlenecek. Bu iki aşamalı değerlendirme sonucunda seçilen organizasyonlarla bir ihtiyaç analizi yürütülecek. Böylece netleştirilen ihtiyaçlar çerçevesinde organizasyonlara makine, ekipman, hizmet ya da eğitim destekleri sunulacak.

Destek programı için belirlenecek organizasyonlar, Hayata Destek web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

Programa Uygunluk Kriterleri

  1. Sosyal girişim niteliğinde tüzel kişi olmak:
    • Vakıf ve derneklerin iktisadi işletmeleri
    • Kooperatifler
    • Sosyal etki yaratmayı amaçlayan şirketler (anonim, kolektif, limited, komandit)
  2. Sosyal girişim bünyesinde, geçici koruma ve/veya uluslararası koruma altındaki mülteciler ve yerel topluluk mensuplarını üye, ortak, çalışan ya da yararlanıcı olarak bir arada bulundurmak,
  3. Elde edilen kârın (pozitif gelir-gider farkının) üyelerine ya da ortaklarına dağıtılmadığını veya dağıtımın sınırlandığını kanıtlamak (ticaret şirketleri için),
  4. Ana sözleşmesinde/tüzüğünde/esas sözleşmesinde gelir getirici bir faaliyet tanımı bulundurmak.

Başvuru rehberine ulaşmak için tıklayın.

Başvurmak için tıklayın.

Başvuru sorularını okumak için tıklayın.

Detaylı bilgi ve iletişim:

İstanbul Genel Merkez
Adres: Koşuyolu Mahallesi Cenap Şahabettin Sokak No:42
34718 Kadıköy / İstanbul

Pelin Olgar, Proje Sorumlusu
E-mail: [email protected]

Etiketler:

Arşiv

Bültenimize Üye Olun

    crossmenuchevron-downarrow-left