Türkiye Yerel STK İnsani Forumu’nun (TİF) Hazırladığı ‘Deprem Müdahale ve İyileştirme Alanında Yerel Sivil Toplum ve Koordinasyon Ağlarının Haritalandırılması’ raporu, 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da sivil inisiyatiflerin deprem müdahalesi ve sonrasındaki rolünü, iyi örneklerini ve karşılaştıkları zorlukları bütüncül bir bakış açısıyla aktarıyor.
6 Şubat Depremlerinin ardından kurulan uluslararası insani yardım koordinasyon yapısına, yerel sivil toplum kurumlarının ve sivil ağların entegre edilmesine yardımcı olmak için, aralarında Hayata Destek’in de bulunduğu Yerelleşme Savunuculuk Grubu (YSG) üyeleri, Türkiye Yerel STK İnsani Forumu’nu (TİF) kurdu.
Yerel örgütlerin ihtiyaçlarını tespit ederek Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da olmak üzere 4 merkezde TİF temsilcileri çalışmaya devam ediyor.
Hayata Destek’in ev sahipliğinde ve Hayata Destek ile Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin ortak sekretaryasında çalışan TİF’in ulusal düzeyde 73 üyesi, yerel düzeyde ise depremden en çok etkilenen dört ilde çalışan STK’lar ve ağları içeren geniş bir iletişim ve paydaş ağı bulunuyor.
Haziran-Ekim 2023 tarihlerinde hazırlanan rapor, depremden en çok etkilenen 4 şehirde aktif olan yerel kuruluşları, sivil girişimleri, dayanışma gruplarını ve yerel koordinasyon ağlarını haritalandırıyor. Bu haritalandırma çalışması, yerel sivil toplumun gücünü ortaya koymayı, ortak ihtiyaçlarını tespit etmeyi ve yerel seviyedeki etkilerini teşvik etmenin yollarını aramayı amaçlıyor.
Raporda yanı sıra TİF’in yerelleşme çalışmalarındaki rolü ve Forum’un gelecek planlamaları paylaşılıyor.
Raporun tamamına ulaşmak için tıklayın.
Yazıyı okuduğunuz ve buraya kadar geldiğiniz için teşekkürler. Şimdi hazır buradayken hayata destek olabilirsiniz.